Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lievensberg en Franciscus kiezen voor Chipsoft

Mark van Dorresteijn
Het Lievensberg Ziekenhuis en het Franciscus Ziekenhuis hebben gekozen voor het CS-EZIS.Net van ChipSoft. ‘Wij willen onze samenwerking intensiveren en daar hoort één systeem bij’, stellen Janneke van Vliet, bestuurslid Franciscus Ziekenhuis en Hans Ensing, bestuurslid Lievensberg Ziekenhuis.
Lievensberg en Franciscus kiezen voor Chipsoft

De keuze van beide ziekenhuizen houdt in dat zij gaan werken met een nieuw zorginformatiesysteem, geïntegreerde elektronische patiëntendossiers rondom specialismen en aandoeningen, en e-health. Informatie die door de ene behandelaar is vastgelegd kan direct worden gebruikt door andere behandelaars die een behandelrelatie hebben met de patiënt. Dit scheelt aanzienlijk aan dubbele registraties, vermindert de kans op fouten en verhoogt zodoende de patiëntveiligheid.

Beoordeeld op kwaliteit

Lievensberg en Franciscus werken al sinds lange tijd samen op een aantal onderdelen. ‘Franciscus is voor ons de natuurlijke partner’, zegt Ensing. ‘Dit geldt ook voor de medisch specialisten, die steeds vaker op beide locaties werkzaam zijn. Om deze reden en om redenen van goede patiëntenzorg, wordt de behoefte gevoeld om een keuze te maken voor één EPD systeem en is besloten een gezamenlijk selectietraject te starten onder de begeleiding van M&I/Partners.’ Van Vliet: ‘We hebben een programma van eisen opgesteld en na een eerste selectie bleven er vier partijen over. Die hebben we beoordeeld op kwaliteit, kosten, gebruiksgemak en aansluiting op onze visie. Ik ben blij met de keuze voor ChipSoft, ook in relatie tot de kwaliteit-prijsverhouding. Vanuit het UMC Utrecht hoor ik positieve geluiden en het feit dat er al vele ziekenhuizen ons voor zijn gegaan geeft natuurlijk ook vertrouwen.”

E-health

Zowel Van Vliet als Ensing zien een grote rol weggelegd voor E-health. Ensing: ‘Beide ziekenhuizen zien de e-health functionaliteiten als een mogelijkheid om betere patiëntenzorg te kunnen bieden. Onze keuze voor e-health is in zekere mate ingegeven om efficiency te bewerkstelligen, maar zeker ook omdat de steeds mondiger wordende patiënt graag invloed wil hebben op het eigen zorgproces. Dat willen wij faciliteren.’

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.