Limburg helpt ouderen met goedkope lening

Provincie Limburg geeft leningen uit aan 55-plussers met een eigen koopwoning om hun huis levensloopbestendig te maken. Nu veel gemeenten woningaanpassingen zoals het plaatsen van een traplift niet meer vergoeden, ontstaan dit soort initiatieven.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Limburg helpt ouderen met goedkope lening
Foto: ANP Ilvy Njiokiktjien

De rente van de lening die Limburg sinds 15 maart uitgeeft ligt gemiddeld drie procent lager dan de gangbare rentetarieven. Zo wordt het voor ouderen aantrekkelijk om te investeren in bijvoorbeeld bredere deuren en het verwijderen van drempels. De lening bedraagt minimaal 2.500 euro en maximaal 25.000 euro inclusief btw.

Collectief

‘De lening is de afgelopen weken extra actueel geworden sinds de ophef over de traplift in Alphen aan den Rijn’, zegt beleidsmedewerker Ellen Willemsen van ouderenbond Unie KBO. De Limburgse tak van Unie KBO werkt samen met de provincie bij de uitgifte van de lening. De afwijzing van een

1
49

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

 1. Woning aanpassingen hoeven niet duur te zijn:
  Het kan ook simpel:
  Wanneer traplopen een probleem wordt, heb je traditioneel keuze uit 3 ‘prijzige en ingrijpende’ oplossingen: traplift, verbouwen of verhuizen.
  Nu is er een slimme 4de mogelijkheid bijgekomen: de Easysteppers!
  De Easysteppers bestaan uit stevige tussentreden voor uw eigen trap waardoor u met halve treden de trap op en af kunt lopen. U heeft minder kracht nodig en hoeft uw (pijnlijke) knieën, enkels en heupen minder te buigen en daardoor worden de gewrichten minder belast.
  Documentaire omroep brabant: http://www.youtube.com/watch?v=VcA6dRd99yM
  Bekijk deze demonstratiefilm met 5 treffende referenties: https://youtu.be/pqpg1LqNHSo (2 min.)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.