Limburg helpt ouderen met goedkope lening

Provincie Limburg geeft leningen uit aan 55-plussers met een eigen koopwoning om hun huis levensloopbestendig te maken. Nu veel gemeenten woningaanpassingen zoals het plaatsen van een traplift niet meer vergoeden, ontstaan dit soort initiatieven.
Limburg helpt ouderen met goedkope lening
Foto: ANP Ilvy Njiokiktjien

De rente van de lening die Limburg sinds 15 maart uitgeeft ligt gemiddeld drie procent lager dan de gangbare rentetarieven. Zo wordt het voor ouderen aantrekkelijk om te investeren in bijvoorbeeld bredere deuren en het verwijderen van drempels. De lening bedraagt minimaal 2.500 euro en maximaal 25.000 euro inclusief btw.

Collectief

‘De lening is de afgelopen weken extra actueel geworden sinds de ophef over de traplift in Alphen aan den Rijn’, zegt beleidsmedewerker Ellen Willemsen van ouderenbond Unie KBO. De Limburgse tak van Unie KBO werkt samen met de provincie bij de uitgifte van de lening. De afwijzing van een

1
37

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.