Loek Winter redt De Sionsberg

De curatoren van de Sionsberg kiezen voor het plan "Sionsberg 2.0" van ZuidOostZorg, DC Groep en Cardiologie Centra Nederland. Ongeveer de helft van de werknemers verliest zijn baan.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Loek Winter redt De Sionsberg
Foto: MC Groep

Dat melden de curatoren vandaag.

Sionsberg

Voormalig ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum gaat verder als transmuraal centrum. In het plan staat dat de werkgelegenheid zeker van tachtig fte tot honderd fte kan worden behouden. Dat komt overeen met honderd tot 125 van de 270 werknemers. De DC Groep, inmiddels DC Klinieken geheten, staat onder leiding van zorgondernemer Loek Winter. ZuidOostZorg exploiteert al een bestaand anderhalvelijns centrum in Dokkum en levert thuiszorg en verpleeghuiszorg. Bestuurder is Anke Huizenga. Cardiologie Centra Nederland is een landelijke organisatie van zelfstandige behandelcentra voor hart- en vaatziekten. Bestuursvoorzitter is cardioloog Igor Tulevski.

Cardiologie

Curator Hans Silvius

5
199

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Hoe wrang de sitiuatie ook is voor heel veel direct betrokkenen, hij creeërt een veelheid aan kansen voor zorgvernieuwing op kleine schaal. Net als op veel andere terreinen van innovatie, zijn kleine kernen als de Sionsberg bij uitstek geschikt om nieuwe vormen en concepten van zorg op het grensvlak van traditionele echelons uit te proberen.
    Daar wens ik alle doorzetters succes mee.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.