Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties10

Loek Winter wil volwassenenzorg Zonnehuizen

Zorgondernemer Loek Winter wil het onderdeel volwassenenzorg van de vorige week failliet verklaarde zorginstelling Zonnehuizen overnemen. Dat meldt het Financieele Dagblad vandaag.
Loek Winter wil volwassenenzorg Zonnehuizen

Winter investeerde eerder onder meer in de IJsselmeerziekenhuizen, op dat moment ook praktisch failliet, en is hoogleraar healthcare entrepreneurship aan Nyenrode. Volgens het FD wil hij alleen het gedeelte voor volwassenen overnemen. Zonnehuizen is nu nog een instelling waar zorg en onderwijs aan volwassenen én jongeren met een verstandelijke beperking wordt gegeven. Vorige week gaf de curator aan dat het bijeenhouden van Zonnehuizen het eerste streven was.

Fusies

De instelling kwam vorig jaar na een aantal fusies in problemen. Door mismanagement werd alleen in 2010 al 18 miljoen euro verlies gedraaid en ook over 2011 worden rode cijfers verwacht.

Zo’n 2300 medewerkers kregen vorige week hun ontslagbrief. Volgens curator Marie-José Cools wordt geprobeerd met name het verzorgend personeel bij een overname over te laten gaan naar de nieuwe eigenaar of eigenaren. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Zonnehuizen is failliet

Personeel Zonnehuizen krijgt deel salaris pas volgend jaar

PvdA wil banen Zonnehuizen behouden

Bestuur Zonnehuizen schrijft brandbrief

10 REACTIES

 1. Ja ik hoor ook bij degenen die een ontslagbrief hebben gekregen van zorgondernemer Loek Winter. Wat mij betreft is deze maniak totaal niet geinterresseerd in de antroposofie en is e.e.a. een zwaktebod van de zittende direktie. Winter zal wat mij betreft zijn leven niet meer zeker zijn want deze ondernemer past totaal niet in in onze zorghuizen. Samen met anderen bezinnen wij ons op stappen dat het Winter nog zal opbreken wat hij ons heeft ontslagen. Gewoon levens vernielen. Niet te geloven wat een klootzak.

 2. Lees alle reacties
 3. Ook op deze site, net als op de faillisementssite van de zonnehuizen vraag ik Mark ( wat is uw functie eigenlijk??): wat is het “”NORMALE INKOMEN”” bij deze klaarblijkelijk gemakkelijke alshetfoutgaatwegweesmet bonusfuncties ???
  p.s. ondergetekende WERKT in een GGZ en in een verpleeghuis, maar heeft er geen BAAN!!!.q.e.d.

 4. onder reageerders op diverse artikelen van zorgvisie zijn er vaak een aantal die een broertje dood hebben aan zakkenvullende managers en bestuurders. Nu is het de tijd voor hen om te bewijzen dat zij het beter kunnen voor normaal inkomen. Pak de handschoen op en meld je aan bij de Zonnehuizen. help hen door al jullie adviezen van de afgelopen jaren nu in praktijk om te zetten. Ik zal het met belangstelling volgen

 5. @ Joram Natuurlijk heb je daar kapitaal voor nodig. Maar als een grote groep personeelsleden (een deel van) de organisatie willen overnemen en daarmee voorkomen wordt dat dit deel moet worden gesloten, zijn ws zorgkantoor en zelfs banken bereid tot veel. En waarom niet gewoon proberen. Met overname partijen is het ook maar weer afwachten hoe die de zorg willen gaan uitvoeren. Ik zou zeggen: heb durf en ga ervoor!

 6. Daar heb je kapitaal voor nodig, en ook een behoorlijke afstemming van belangen onder de kopers. En hoe gaat dit er dan organisatorisch uitzien? Wel een interessante gedachte, alleen lastig praktisch denk ik. We hadden al een ongezonde organisatie structuur / cultuur, ik heb liever een gezonde en deskundige partij die van aanpakken weet en nieuw leven kan inblazen. Ik sta in ieder geval in de startblokken om mee de boel op te bouwen waar nodig!

 7. Mooi voor de volwassenen en de medewerkers daarvan, gefeliciteerd! Eindelijk een lichtpuntje voor deze mensen.
  Voor mij daarentegen, begeleider van de jongeren / kinderen van de Zonnehuizen is nog helemaal niets bekend. Met dit nieuws loop de spanning wat de toekomst voor ons in petto heeft wel op! Pff… geduld wordt wel op de proef gesteld zeg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.