Longartsen willen rookstophulp als prestatie-indicator

Het inventariseren van patiënten die roken en rookstopbegeleiding zou in ziekenhuizen als prestatie-indicator moeten dienen. Dat hebben longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker voorgesteld aan de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT). Ook zou rookstophulp onderdeel moeten zijn van het Nationaal Preventieakkoord.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: anjokan/stock.adobe.com

Een van de afspraken in het Nationaal Preventieakkoord zou zijn dat ziekenhuizen in het epd vastleggen of een patiënt rookt. Zo ja, dan zouden zij de patiënt vervolgens actief moeten motiveren of verwijzen om te stoppen met roken. Vorige week schreef de Telegraaf over de inhoud van het rookakkoord, maar het ministerie van VWS wilde deze berichtgeving niet bevestigen. Dat had daags daarvoor laten weten dat de publicatie van het Preventieakkoord werd uitgesteld.

Begeleiding bij stoppen met roken

Longarts Wanda de Kanter bracht samen met collega Pauline Dekker in 2010 een boek uit voor zorgprofessionals over motiverende gespreksvoering, maar ziet

0
329

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.