Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Louise Gunning alweer machtigste vrouw in de zorg

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Louise Gunning is voor de derde keer gekozen tot machtigste vrouw in de zorg. Nieuwkomers in de top tien zijn: de Zorgvisie manager van 2011 Greet Prins, cardioloog Angela Maas, Diana Monissen, bestuursvoorzitter van zorgverzekeraar De Friesland en Marian Kaljouw, voorzitter Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland.
Louise Gunning alweer machtigste vrouw in de zorg

Maandblad Opzij maakte de lijst vandaag bekend.

Top-10

1. Louise Gunning (1 juli 1951) is voorzitter van de Gezondheidsraad, en sinds 1 september 2011 voorzitter van de raad van toezicht van het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Ze is tevens universiteitshoogleraar gezondheid en maatschappij aan de Universiteit van Amsterdam. (vorig jaar: 1)

2. Pauline Meurs (29 april 1953) is bestuursvoorzitter van onderzoeksinstituut ZonMw. Zij is tevens bijzonder hoogleraar bestuur in de gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast is zij directeur van het Erasmus Centrum voor Management Development in de zorg. (vorig jaar: 3)

3. Cathy van Beek (9 juni 1956) is sinds 1 oktober 2011 lid van de raad van bestuur van het UMC St Radboud in Nijmegen. Onlangs trad zij ook toe tot de Verkenningscommissie Techniek van de HBO-raad. Van Beek heeft nog vijftien nevenfuncties in de zorg. (vorig jaar: 2)

4. Marleen Barth (21 maart 1964) is sinds 2008 voorzitter van GGZ Nederland. Barth is daarnaast fractievoorzitter van de PvdA in de Eerste Kamer en voorzitter van Nationale Vereniging de Zonnebloem. Ze heeft nog zestien andere nevenfuncties. (vorig jaar: 4)

5. Diana Monissen (29 mei 1955) is voorzitter van de raad van bestuur van zorgverzekeraar De Friesland. Ze was ze in 2008 en 2009 directeur-generaal Curatieve Zorg bij het ministerie van VWS. (nieuw)

6. Angela Maas (9 augustus 1956), cardioloog in de Isala klinieken. Zij is verder medeoprichtster van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie, lid ESC task force Gender, redactielid Hart Bulletin, adviseur van subsidiegevers en diverse internationale cardiologietijdschriften. (nieuw)

7. Marian Kaljouw (17 juni 1956) is voorzitter van de landelijke beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN). Daarnaast is Kaljouw sinds 1987 directeur van de St. Antonius Academie. (nieuw)

8. Marjanne Sint (24 juli 1949) is sinds 2007 bestuursvoorzitter van de Isala klinieken Zwolle. Daarnaast is zij lid van de Raad voor de Volksgezondheid & Zorg, voorzitter van de raad van commissarissen van ROVA Zwolle en lid van de raad van commissarissen van Bouwinvest. Sint kreeg in 2010 de Zorgvisie Excellence Trofee, een prijs voor de beste zorgmanager van het jaar. (vorig jaar: 5)

9. Greet Prins (5 januari 1954) is sinds 2009 voorzitter van de raad van bestuur van de Stichting Philadelphia Zorg. Prins kreeg dit jaar de Zorgvisie Excellence Trofee 2011 omdat ze van de in de financiële problemen geraakte stichting weer een bloeiende organisatie wist te maken. (nieuw)

10. Aysel Erbudak (3 april 1968) is voorzitter van de raad van bestuur van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam. Ze is verder lid van de raad van toezicht van stichting Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers. (vorig jaar: 9)

Gezondheidszorg

De Top-10 Gezondheidszorg kwam als volgt tot stand: redactieleden raadpleegden deskundigen in de sector. Zij stelden een voorlopige toptien vast en legde deze voor aan een jury. Die koos één winnaar en rangschikte de overige negen op hun mate van invloed. De jury bestond dit jaar uit Halleh Ghorashi (bijzonder hoogleraar management van diversiteit en integratie aan de VU), Maria Henneman (adviseur en trainer van topmanagers), Carien van der Laan (initiatiefnemer van stichting Woman Capital en partner van Van der Laan & Company), Mijntje Lückerath (hoogleraar corporate governance aan Nyenrode en opsteller van de Female Board Index) en Opzij-hoofdredacteur Margriet van der Linden. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees meer over de top 10

Opzij top 10 machtigste vrouwen in de zorg

Lees ook:

Louise Gunning nieuwe voorzitter raad van toezicht umc utrecht

Louise Gunning voor de tweede keer machtigste vrouw in de zorg

Greet Prins Zorgmanager van het jaar 2011

Marjanne Sint Zorgmanager van het jaar 2010

Zorgvisie manager en talent van het jaar verkiezing 2012

De inschrijving voor de verkiezing van Zorgmanager en Zorgvisie Grow/Work Talent van het Jaar 2012 is gestart. Meer informatie en aanmelden

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.