Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Louise Gunning wordt kroonlid SER

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Louise Gunning is voorgedragen als kroonlid van de Sociaal Economische Raad .
Louise Gunning wordt kroonlid SER

 

De benoeming geldt voor de periode van 1 mei 2013 tot 31 maart 2014.

Gezondheidsraad

Gunning is voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam. Daarvoor was zij jarenlang bestuursvoorzitter van het AMC Amsterdam en voorzitter van de Gezondheidsraad. Ook voormalig directeur Sociaal Planbureau Paul Schnabel is voorgedragen als kroonlid.

NVZ

Gunning en Schnabel vullen de plaatsen op van Jet Bussemaker en Yvonne van Rooy. Laatstgenoemde is nu voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen.

SER

De SER bestaat voor tweederde uit leden van werkgevers- en werknemersorganisaties en voor een derde uit door de Kroon benoemde leden. De kroonleden zijn sociaal-economische deskundigen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.