Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lucien Engelen verruilt Radboud voor Deloitte

Anouk Brinkman
Lucien Engelen, directeur van het Radboudumc REshape Center, stopt na twaalf jaar bij het Nijmeegse zorginnovatiecentrum. Vanaf januari breidt hij zijn nieuwe internationale functie bij Deloitte uit.
Lucien Engelen
Lucien Engelen. Foto: Allard de Witte

Lucien Engelen wil zich buiten de gezondheidszorg gaan bezighouden met vraagstukken op het gebied van innovatie in de zorg. Volgens Engelen is het tijd om zijn ervaring en netwerk in te zetten ‘om de verbinding te maken tussen de zorg en nieuwe spelers die de zorg dwingen te veranderen’.

Internationale ontwikkelingen

Afgelopen zomer startte de oprichter van het REshape Center als Global Strategist Digital Health van het Deloitte Center for the Edge, waar hij naar eigen zeggen de kans kreeg om samen met vaste partners zoals Apple, Amazon en ING, te leren ván en anderen te leren óver de transformaties die al in andere sectoren hebben plaatsgevonden of nog bezig zijn. ‘De komende tijd wil ik nog één dag verbonden zijn/blijven aan een innovatieve zorginstelling en wil ik één dag in de week energie en inspiratie ophalen voor mijzelf én teruggeven aan anderen. In gesprek met Deloitte bleken we ook op dit vlak goed bij elkaar te passen en hebben we onszelf blijvend voor ongeveer drie dagen in de week met elkaar verbonden’, zo schrijft Engelen in een blogbijdrage over zijn afscheid.

Rebel van het Radboudumc

Engelen noemt zich zichzelf de scout, ambassadeur, voorverkenner, spreekbuis en rebel van het Radboudumc en zegt dankbaar te zijn voor het vertrouwen dat hij heeft gekregen om deze rollen te vervullen. Als directeur van het REshape Center had hij onder meer een belangrijke rol bij het openstellen van het patiëntendossier, implementatie van beeldconsulten en stond Engelen aan de wieg van vele innovatieve projecten, zoals continue monitoring, aanpassing van het opleidingsprogramma voor artsen en de oprichting van de Health Innovation School.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.