Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

LUMC bezuinigt veertig miljoen euro

Mark van Dorresteijn
Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) wil de komende drie jaar veertig miljoen euro besparen op de kosten. Dat laat een woordvoerder vandaag weten.
LUMC bezuinigt veertig miljoen euro

“De maatregelen vinden plaats op alle niveaus”, stelt de woordvoerder. “Elke afdeling zal moeten bezuinigen. In totaal zullen er ongeveer zeshonderd banen verdwijnen. We verwachten dat er circa vijftig tot honderd banen niet via natuurlijk verloop verdwijnen, voor deze mensen worden oplossingen gezocht. Uiteindelijk hopen we natuurlijk dat er geen gedwongen ontslagen hoeven te vallen.”

Meer financieringskeuzes

De plannen werden in oktober al aangekondigd, maar zijn deze week officieel gemaakt. Eerder verklaarde bestuursvoorzitter van het LUMC, Ferry Breedveld, dat het grootste deel van de bezuinigingen waarschijnlijk bij het personeel terecht zou komen. “Maar het LUMC gaat ook naar ander mogelijkheden kijken. We gaan meer keuzes maken in de financiering van onderzoeksterreinen en afdelingen. Bepaalde onderzoeksgroepen en afdelingen zullen wat minder geld krijgen en andere juist meer. Waar we in uitblinken, willen we versterken. Ik denk dan bijvoorbeeld aan genetisch- en stamcelonderzoek. Dat levert ook aan de batenkant het nodige op.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

LUMC ontslaat 660 medewerkers

‘Algemene ziekenhuizen moeten een miljard bezuinigen’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Hoe is het mogelijk dat een MKB Bedrijf als het LUMC te Leiden moet bezuinigen met het bezuinigen van 600 Jobs. Heeft het LUMC al die jaren te veel mensen in dienst gehad , en wat deden die mensen in het LUMC ? In deze tijd noemen we het ; ” Capaciteits-management “. Hebben wij het in de voorgaande jaren wel goed gedaan in Leiden ? Zelf ben ik geboren( 7.12.1946) te Leiden en het ligt voor mij wel gevoelig.
    (Prof. Ferry Breedveld ken ik uit zijn tijd als hoogleraar Rheumatologie )Dit terzijde.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.