Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

LUMC is financieel nog niet buiten de gevarenzone

Na een bezuinigingsoperatie van tientallen miljoenen ziet het ernaar uit dat het LUMC dit jaar eindelijk weer een kleine winst gaat draaien. Dat betekent nog steeds niet dat het in financiële zin weer geweldig gaat met Leidens grootste ziekenhuis. Het bungelt in landelijke lijstjes onderaan, toch zien de bestuurders daar geen acuut probleem in: “De besparingsoperatie ligt op schema. We zullen vooral onze manier van werken moeten aanpassen aan de nieuwe tijd.”
Premium

Door Martijn de Meulder voor

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Al jaren wijs ik erop dat de landelijke opleidingsgelden het meest marktverstorende element zijn in de ziekenhuis financiering. UMC’s en topklinische ziekenhuizen verdelen onder elkaar bijna een miljard extra; maar het is meer dan geld alleen; de gratis opleidingsassistenten leveren ook extra productie.
   https://www.zorgvisie.nl/opleidingsgeld-verstoort-eerlijke-ziekenhuismarkt/
   Deze onevenwichtigheid zorgt ervoor dat de algemene ziekenhuizen (zonder opleiding) om hun 24/7 zorg te bemensen zelf dure dokters moeten inhuren; terwijl de UMC’s en het opleidingsziekenhuis om de hoek dat doet met gratis aio’s. Er is dus geen eerlijke concurrentie.
   Dit probleem werd ontkend en er werd weggekeken. Maar wat schets mijn verbazing; nu erkennen de bestuurders van het LUMC in dit interview het grote effect van deze oneerlijk verdeelde derde geldstroom op hun bedrijfsvoering ;
   ” Ook het aantal (goedkope) assistenten in opleiding (aio’s) nam af door landelijke beperking van de capaciteit waardoor het ziekenhuis meer assistenten moest inhuren.”

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.