Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘LUMC niet betrokken bij fraude Poldermans’

Mark van Dorresteijn
Er zijn geen wetenschappers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) betrokken bij de fraude van de Rotterdamse hoogleraar Don Poldermans. Dat concludeert een onderzoekscommissie in een donderdag gepresenteerde rapportage.
'LUMC niet betrokken bij fraude Poldermans'

Ook zijn er geen aanwijzingen gevonden dat Poldermans betrokken is geweest bij de selectie en verwerking van patiëntendata van het LUMC of dat hij daar invloed op heeft gehad. 

Wetenschappelijke integriteit

Poldermans werd eind vorig jaar door het Erasmus MC in Rotterdam ontslagen wegens schending van de wetenschappelijke integriteit. De internist en vasculair geneeskundige zou gegevens gefingeerd hebben en bij verschillende studies zouden onregelmatigheden gevonden zijn of data niet meer te achterhalen zijn.

Onderzoek naar LUMC

Omdat hij vaak had samengewerkt met een Leidse onderzoeker, werd een onderzoek ingesteld. Daarin werd ook bekeken of er naast die ene onderzoeker ook andere wetenschappers mogelijk betrokken waren bij de fraude. (ANP)

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.