Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

LUMC ontslaat 660 medewerkers

Mark van Dorresteijn
Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) schrapt ongeveer 660 banen. Dit in het kader van een bezuinigingsoperatie van 40 miljoen euro, meldt het Leids universiteitsblad Mare.

“Het is nog niet zeker dat er gedwongen ontslagen vallen”, meldt bestuursvoorzitter Ferry Breedveld van het LUMC in het universiteitsblad. “Als dat wel het geval is, dan zal het waarschijnlijk om minder dan honderd mensen gaan.” Breedveld verwacht dat tweederde van de ontslagen door natuurlijk verloop is op te lossen.

Bezuinigingen zorg

Breedveld laat weten vooruit te lopen op de bezuinigingen van het kabinet. De komende jaren moet twinitg procent worden bezuinigd op de rijksbegroting, rekent Breedveld voor. De bestuursvoorzitter verwacht dat de korting op de zorg lager uit zal vallen, maar dat er zeker voor 2,4 miljard moet worden gesneden in het budget. Daarnaast zal de bezuiniging van minister Ronald Plasterk van OCW voor het LUMC een korting betekenen van 2,5 miljoen. De ontslagen zullen waarschijnlijk alle afdelingen treffen. Het LUMC komt over vier maanden met een uitgewerkt plan voor de toekomst. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Trend: ziekenhuizen moeten massaal bezuinigen

LUMC en UMC Utrecht kiezen voor ChipSoft

‘Veel pavlovreacties op bezuinigingen zorg’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.