Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Maagspecialist Emmen eerder veroordeeld

De in opspraak geraakte maagverkleinings-chirurg van het Scheper Ziekenhuis in Emmen was eerder al veroordeeld voor ten minste drie medische fouten in Duitsland. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. In 2005 werd de specialist zelfs veroordeeld tot een boete voor dood door schuld.

Twee weken geleden heeft de specialist zijn werk neergelegd nadat twee patiënten kort na hun maagverkleiningsoperatie zijn overleden in het Drentse ziekenhuis. Het ziekenhuis liet weten dat de zaak wordt onderzocht. Bestuursvoorzitter Maarten Rutgers van het Scheper Ziekenhuis meldt het dagblad dat hij wil weten of deze feiten al bekend waren toen de specialist werd aangenomen. Rutgers zelf is nog geen jaar lang bestuursvoorzitter in Emmen. De Orde van Medisch Specialisten gaf onlangs aan te werken aan een zwarte lijst voor falende specialisten. Deze staat echter nog in de kinderschoenen. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Ziekenhuis Emmen stopt met maagverkleiningen

Orde zet falende artsen op zwarte lijst

GGZ-patiënt zwaargewond bij brand in Emmen

Noodsituatie in ziekenhuis Emmen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.