Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Maasstad-topman: ‘Ziekenhuizen verdienen na applaus boter bij de vis’

Philip van de Poel
Redacteur Zorgmanagement
De ziekenhuissector wacht met spoed op een samenhangende, solidaire regeling voor de coronacrisis. Naarmate een oplossing langer uitblijft, groeit het risico op uiteenvallen van het gezamenlijke corona-front en zullen ziekenhuizen sneller voor eigen financieel belang kiezen. Daarvoor waarschuwt Peter Langenbach, bestuursvoorzitter van het Maasstad Ziekenhuis en adjunct professor Financiën in de Gezondheidzorg.
Peter Langenbach: Iedereen die acute zorg nodig heeft, heeft voorrang op andere patiënten. Het is dus niet zo dat we covid-patiënten belangrijker vinden dan niet-covid-patiënten.'
Premium

In een brief rekende NVZ-voorzitter

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

Neem Zorgvisie.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle artikelen lezen
  • Dagelijks de Zorgvisie nieuwsbrief

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Helemaal eens met de gevraagd haast van Peter Langenbach! Helaas op een ander punt niet. Alle ziekenhuizen in Nederland hebben de reguliere zorg fors afgeschaald (en wel zo fors dat ze om die reden allemaal in de rode cijfers komen). Ziekenhuizen die uit eigen regio vervolgens minder patiënten hadden, hebben zich solidair getoond door patiënten uit (vooral) het zuiden op te nemen. Er is (daarom) geen enkele reden om onderscheid te maken tussen ziekenhuizen binnen Nederland.
    En overigens, als de ziekenhuizen conform (terechte) voorstel van Langenbach worden gecompenseerd via lumpsum (gecorrigeerd voor saldo meer-/minderkosten Corona), dan is Corona als zodanig niet de reden waarom ziekenhuizen winst of verlies zouden hebben. Dat heeft dan veel meer te maken met de eigen begroting, en de risico’s die daar eventueel in zijn opgenomen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.