Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Maasstad-topman: ‘Ziekenhuizen verdienen na applaus boter bij de vis’

Redacteur Zorgmanagement
De ziekenhuissector wacht met spoed op een samenhangende, solidaire regeling voor de coronacrisis. Naarmate een oplossing langer uitblijft, groeit het risico op uiteenvallen van het gezamenlijke corona-front en zullen ziekenhuizen sneller voor eigen financieel belang kiezen. Daarvoor waarschuwt Peter Langenbach, bestuursvoorzitter van het Maasstad Ziekenhuis en adjunct professor Financiën in de Gezondheidzorg.
Peter Langenbach 2 660
Peter Langenbach: ‘De aanneemsom geeft financiële zekerheid. Maar we lopen ook een risico. We moeten de groei van de zorgvraag zelf opvangen door de zorg slimmer te organiseren.’
Premium

In een brief rekende NVZ-voorzitter

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Helemaal eens met de gevraagd haast van Peter Langenbach! Helaas op een ander punt niet. Alle ziekenhuizen in Nederland hebben de reguliere zorg fors afgeschaald (en wel zo fors dat ze om die reden allemaal in de rode cijfers komen). Ziekenhuizen die uit eigen regio vervolgens minder patiënten hadden, hebben zich solidair getoond door patiënten uit (vooral) het zuiden op te nemen. Er is (daarom) geen enkele reden om onderscheid te maken tussen ziekenhuizen binnen Nederland.
   En overigens, als de ziekenhuizen conform (terechte) voorstel van Langenbach worden gecompenseerd via lumpsum (gecorrigeerd voor saldo meer-/minderkosten Corona), dan is Corona als zodanig niet de reden waarom ziekenhuizen winst of verlies zouden hebben. Dat heeft dan veel meer te maken met de eigen begroting, en de risico’s die daar eventueel in zijn opgenomen.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.