Maasstad Ziekenhuis sluit innovatief contract voor acute zorg

Het Maasstad Ziekenhuis heeft voor de spoedeisende zorg vernieuwende afspraken gemaakt met de zorgverzekeraars CZ, VGZ en Zilveren Kruis. Niet het aantal medische handelingen, maar de kwaliteit van de zorg bepaalt de komende vijf jaar de hoogte van het bedrag.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Maasstad Ziekenhuis

‘Met deze drie grote verzekeraars hebben we het over 80 tot 85 procent van de inwoners in ons verzorgingsgebied’, meldt bestuursvoorzitter Peter Langenbach van het Rotterdamse ziekenhuis over de overeenkomst.

Kwaliteit bepaalt bedrag verzekeraars

Het ziekenhuis ontvangt voortaan voor de spoedeisende hulp een vast bedrag van de verzekeraars. Langenbach: ‘Dat bedrag wordt lager of hoger, afhankelijk van de kwaliteit die we leveren. We profileren ons al een aantal jaar als ziekenhuis met topklinische acute zorg en we investeren er continu in. We hebben op de spoedafdeling bijvoorbeeld een CT-scan waardoor de patiënt snel uitsluitsel krijgt en we hebben er

1
1071

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Eens. Verhoogd de objectief omtrent contractering. De zorgmakelaar dient een totale profielschets neer te leggen van de te contracteren instelling, inclusief regio gegevens, sterkte, zwakte van de instelling en ambities. De verzekeraar kan met deze data een zorgpakket samenstellen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.