Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Maasstad Ziekenhuis moet 35 procent reguliere zorg afschalen

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Het Maasstad Ziekenhuis moet de reguliere zorg afschalen met 35 procent; 20 procent blijkt niet voldoende. De toestroom van nieuwe covid-patiënten op de SEH is te groot en het ziekteverzuim onder het eigen zorgpersoneel stijgt. ‘Het uitstellen van geplande zorg is vreselijk, maar we kunnen niet anders’, zegt bestuursvoorzitter Peter Langenbach.
Peter Langenbach 2 660
Peter Langenbach: ‘De aanneemsom geeft financiële zekerheid. Maar we lopen ook een risico. We moeten de groei van de zorgvraag zelf opvangen door de zorg slimmer te organiseren.’
Premium

Het Maasstad Ziekenhuis moet de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Waarom wordt er niet zowel aan de preventie kant als aan de zorg kant buiten de lijntjes gekleurd.Het virus verspreidt zich niet ,wij verspreiden het virus, nee er is nog geen afdoende medische behandeling, dus in ons gedrag ligt de oplossing Hou toch eens op met dat eeuwige ik heb gelijk. Isoleer de corona patiënten ,maak van bijvoorbeeld het ziekenhuis in Woerden,het Bronovo, en nog een aantal kleine ziekenhuizen die door dat inmiddels achterhaalde hoofdlijnenstructuurplan worden afgeknepen, calamiteiten ziekenhuizen en na deze pandemie ,ziekenhuizen voor planbare zorg. in plaats van de Ahoy en evenementen hallen op te tuigen als opvang voor Covid patiënten. Er zal nog zeker een of twee jaar ingelopen moeten worden op de achterstanden mbt tot de reguliere zorg .Meestal betreft het hier 2de lijns zorg.Het creëren uit kosten overwegingen van een aantal mega zorginstellingen is, blijkt nu zonneklaar, een kwetsbare en vooral een dure vergissing

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.