Bewustwording belangrijker dan regeltjes’

Sinds mei 2018 is de privacywet AVG van kracht. Zorgaanbieders geven sindsdien meer aandacht aan privacy en beveiliging van medische gegevens. Een voorbeeld uit de praktijk en tips hoe om te gaan met veelvoorkomende problemen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Illustratie: Alashi/Getty Images/iStock

Robbert van Heijningen is Functionaris Gegevensbescherming en juridisch adviseur bij zorginstelling Patyna. ‘In mijn ogen omvat het goed regelen van privacy meer dan alleen het volgen van de regels. Bewustwording is belangrijker dan de administratieve handeling op zich. Dat geldt niet alleen voor de zorgverleners, maar voor alle mensen in de organisatie. Het gaat erom te leren dat privacy niet eng is, maar iets van jezelf waar je controle over hebt.’

Patyna heeft de afgelopen twee jaar veel gedaan en veel bereikt, vertelt Van Heijningen. ‘Zo gaan we zorgvuldig om met de persoonsgegevens van bewoners en medewerkers. We hebben ervoor

0
94

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.