Big data in Zuid-Holland

Een enorme database met gegevens van 110.000 patiënten maakt het zorgverleners in Zuid-Holland Noord mogelijk hun zorg beter af te stemmen op individuele patiënten.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Beeld: Fotolia

Huisarts Hans van Selm in Alphen aan de Rijn laat zijn bezoeker een kleurig plaatje zien. Het maakt in een oogwenk duidelijk hoe een patiënt ervoor staat wat betreft cholesterol, bloeddruk, gewicht en nierfunctie: vier belangrijke parameters in het cardiovasculair risicomanagement.

Behalve bij cardiovasculaire problemen wordt de regionale database ook gebruikt in de zorg aan andere patiënten in de Zuid-Hollandse proeftuin, zoals mensen met COPD, (oudere) patiënten met diabetes en ouderen die veel geneesmiddelen tegelijk gebruiken.

Groen staat voor ‘goed’, rood voor ‘niet goed.’ Het zogeheten dashboard is nog in de proeffase, maar nog dit jaar zullen patiënten er niet

0
127

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.