Complexe ouderenzorg: er vroeg bij zijn

Het Geriatrisch Onderzoek en Adviescentrum (GOAC) van Rivas biedt al zeventien jaar consultatie in de wijk aan. Zorgvisie liep een dag mee met specialist ouderengeneeskunde Amnon Weinberg en geriatrieverpleegkundige Jessica Ruisbroek.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Geriatrieteam in de wijk
Specialist ouderengeneeskunde Amnon Weinberg en geriatrieverpleegkundige Jessica Ruisbroek op huisbezoek in de wijk. Foto: Herbert Wiggerman

Vandaag bezoekt Amnon Weinberg de 82-jarige mevrouw Van Dijk thuis in Hardinxveld- Giessendam, Dichtbij Gorinchem. Zij is slecht ter been, heeft depressieve klachten en maakt zich zorgen over de achteruitgang van haar geheugen, vooral omdat dementie in de familie zit.

Normaliter zou mevrouw naar de geheugenpolikliniek gaan, maar haar huisarts heeft contact opgenomen met specialist ouderengeneeskunde Weinberg, die op zijn beurt geriatrieverpleegkundige Jessica Ruisbroek heeft ingeschakeld. Zij is langsgegaan bij mevrouw Van Dijk en heeft een geriatrisch assessment uitgevoerd. Deze bestaat uit een anamnese, een geheugen- en een depressietest. De diagnose van Weinberg is vasculaire dementie en dat gaat hij

0
95

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.