DE INNOVATIE: Feitelijke meting van het ‘nietpluisgevoel’

Het Radboudumc is het eerste ziekenhuis ter wereld dat werkt met continue monitoring gecombineerd met voorspellende software.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
De innovatie, Zorgvisie magazine nr. 9-2018

In het Radboudumc worden patiënten op de afdeling interne geneeskunde drie keer per 24 uur onderzocht om zicht te krijgen op de vijf vitale functies: bloeddruk, hartritme, temperatuur, ademhalingsfrequentie en zuurstofopname. Op basis van de uitkomsten wordt de Modified Early Warning System (MEWS-)score berekend. In de praktijk blijkt het lastig te zijn om deze kwaliteitsafspraak na te komen. Dat komt doordat er veel personeel voor nodig is. Bovendien zit er acht uur tussen iedere meting. En in die acht uur kan veel gebeuren. ‘We waren dan ook niet tevreden over dit systeem’, zegt internist Bas Bredie, ‘en zochten naar andere

0
100

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.