De miljardenmarkt van e-health

Investeren in e-health, technologie en ict is een van de oplossingen voor de problemen waarmee de zorg kampt. Naast de financiële injecties voor innovaties zullen ook de technologie en de infrastructuur aangepakt worden.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
e-health, technologie
Foto: Phongphan 59922/stock.adobe.com

Hoeveel health-apps denkt u dat wereldwijd beschikbaar zijn via de Apple Store en Google Play? Honderden? Duizenden? Tienduizenden? Allemaal mis. Het zijn er 325.000. Althans, dat was het aantal volgens het Amerikaanse onderzoeksbureau Research2Guidance op 1 januari van dit jaar. Gezien het groeitempo – het aantal apps neemt toe met ruim 200 per dag – staat de teller op dit moment waarschijnlijk al ruim boven de 350.000.

Voor alles een app

Of het nu gaat om het meten van je hartritme, het tellen van de aantal stappen die je zet op een dag, het vaststellen van je bloeddrukwaarden, het op

0
192

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.