Ggz stort zich op waardegedreven zorg

In de ggz waart sinds kort een nieuw buzz-woord rond: value based mental healthcare. Afgeleid van de vbhc-trend in de ziekenhuiszorg. 'Eigenlijk hebben wij die term bedacht', lacht bestuurder Ernst Klunder van de Dimence Groep, 'value based mental healthcare bestond nog niet in Nederland.'

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Beeld: DrAfter123/Getty Images/iStock

Het enthousiasme voor het gedachtengoed van Michael Porter en Elizabeth Olmsted Teisberg sloeg over tijdens een bijeenkomst van de Santeon-ziekenhuizen. Onder de aanwezigen waren behalve Ernst Klunder van de Dimence Groep, zijn collega-bestuurders van Lentis, GGZ Eindhoven en GGZ Noord-Holland-Noord. Ze raakten zo geïnspireerd dat zij in december 2017 een eigen vereniging hebben opgericht onder de naam Volante. Bestuurder Corstiaan Bruinsma van Lentis: ‘De Santeon-ziekenhuizen organiseren per doelgroep en per specialisme een platform waar professionals elkaar ontmoeten en de zorg duurzaam kunnen verbeteren. Dit ‘lerende netwerk’ spreekt ons erg aan.’

Value based mental healthcare is uiteindelijk niet zoveel anders dan

0
138

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

0
138
Carina van Aartsen
Carina van Aartsen
http://www.zorgvisie.nl
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.