Het Adriano Huis uniek in zijn soort

Farid El-Khassim en Jelle Gillissen, twee door de wol geverfde groepsleiders in de specialistische gehandicaptenzorg, mogen zich sinds vorig jaar bestuurders noemen van Het Adriano Huis. Een kleinschalige woonzorginstelling in Bergen op Zoom. 'Eigenlijk zou elke zorgbestuurder from scratch moeten beginnen.'

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Adriano Huis
De initiatiefnemers van het Adriano Huis: Farid El-Khassim en Jelle Gillissen. Foto: Peter Roek

Terwijl de bouwvakkers op de achtergrond rondlopen, zitten de goedlachse zakenpartners Farid El-Khassim (53) en Jelle Gillissen (31) ontspannen naast elkaar. Een gesprek met de twee onorthodoxe ondernemers is een feest op zich. Weinig bestuurders nemen zo weinig blad voor de mond als deze nieuwe bestuurders in de gezondheidszorg. En hoewel ze de ene boude uitspraak na de andere doen, komt hun directheid verfrissend en authentiek over. Maar vooral hun kijk op de sector en hun werkervaring met de doelgroep beloven veel goeds voor degenen voor wie ze het allemaal doen: de cliënten met een complexe verstandelijke beperking. ‘Deze mensen

1
80

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

1 REACTIE

  1. Wat een aanstekelijk stuk! En wat een doorzettingsvermogen! Toch zijn er gelukkig ook andere voorbeelden van bestuurders die hun kleinschalige Wlz instelling met durf en visie hebben opgebouwd. ZorgWiel is daar een voorbeeld van.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.