Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine nr. 2, 2023 is verschenen

Eindredacteur
In het maartnummer van Zorgvisie magazine onder meer een overzicht van de belangrijke deadlines in het IZA. En Rob Dillmann deelt zijn ervaring met de grote bestuurlijke issues in de cure en vertelt hoe cardiologen bij het Isala Hartcentrum zo konden ontsporen.
Foto: Paul Tolenaar

De artikelen in Zorgvisie magazine, nr. 2 2023:

INTERVIEW

Rob Dillmann

De scheidend bestuursvoorzitter van Isala blikt terug op kwaliteitsindicatoren, marktfalen, het Integraal Zorgakkoord en de kwestie van de cardiologen van het Isala Hartcentrum.

samenwerking eerstelijn

Voorsprong

Als laatsten zetten de huisartsen hun handtekening onder het IZA. Inmiddels hebben zij al meer bereikt dan andere sectoren.

sociaal domein

Dicht de kloof

Zorgorganisaties kunnen helpen de gezondheidsverschillen tussen rijk en arm te verkleinen, te beginnen bij hun eigen toegankelijkheid.

personeel

Blije medewerkers

Vvt-organisaties zoeken naar manieren om medewerkers te werven en te behouden. Een oplossing is functies loslaten.

Bent u Zorgvisie-abonnee? Lees hier de magazineartikelen online. Nog geen abonnee? Kies uw abonnement. Zorgvisie compleet-abonnees ontvangen ook de papieren versie met enkele extra rubrieken per post.

contractering

Lastig zorg inkopen

Door de trage contractering ontstaat voorzichtig weer kritiek op de marktwerking in de zorginkoop. Er is echte geen makkelijke oplossing om die trage contractering vlot te trekken.

AI-technologie

Nu doorpakken

Artificial intelligence (AI) in het ziekenhuis was ooit toekomstmuziek, inmiddels wordt het breed ingezet. Tijd om de volgende stap te zetten.

deadlines

Voortgang IZA

Het Integraal Zorgakkoord is een complex geheel van afspraken waaraan vele partijen moeten voldoen. De een is wat eerder dan de ander.

interview

Pionierswerk

De kersverse hoogleraar waardegedreven zorg Paul van der Nat heeft er zin in: ‘Het is leuk om aan het begin te staan van nieuwe ontwikkelingen.’

diversiteit

Gelijke kansen

Amsterdam UMC werkt aan een inclusievere organisatie. Bestuurslid Karen Kruijthof: ‘Diversiteit is een beweging die de hele organisatie aangaat.’

Vaste rubrieken:

Terecht over juridische en Wijze Raad over governancekwesties; Nieuw Bloed over mensen die vanuit andere sectoren in de zorg zijn beland; Column met een opinie van een van onze vaste columnisten uit bestuurlijke kringen; Boeken met tips, een recensie en het lijfboek van een zorgbestuurder; Kunst over de relatie van kunst met gezondheidszorg; De Innovatie over slimme vondsten voor de gezondheidszorg en de Agenda van waarin een bestuurder hoogte- en dieptepunten uit een recente werkweek bespreekt.  Als altijd voorin het magazine het Redactioneel commentaar en korte opmerkelijke berichten, en achterin, naast het colofon de persoonlijke visie van een redacteur op het onderwerp van zijn of haar artikel.

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.