Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine nr. 1 is verschenen

Eindredacteur
In het eerste nummer van het nieuwe jaar maakt u kennis met een nieuwe columnist: Anita Wydoodt. Zij kaart aan dat zorgbestuurders professionals geen andere keuze laten dan parttime werken. Ook nieuw is Anneke Westerlaken als bestuursvoorzitter van Actiz. Zij heeft haar tanden gezet in lastige dossiers en gaat zorgen dat afspraken worden nagekomen. En de acht nieuwe auditoren van de NVZD vertellen wat zij van zorgbestuurders verwachten.
Foto: Paul Tolenaar

Verder geeft dit nummer onder (veel) meer inzicht in de al dan niet terechte zorgen over de deadline voor het zorgprestatiemodel van de ggz en over kosten en kwaliteit van ongecontracteerde zorg.

Inhoud Zorgvisie magazine, nr. 1, 2023

INTERVIEW
Anneke Westerlaken
Een jaar geleden stapte ze over van CNV naar ActiZ. De betrokkenheid van zorgmedewerkers bij hun werk heeft haar getroffen. ‘En ik ben aangenaam verrast over de kwaliteit van het bestuur.’

ZORGVERZEKERING
Tegenstrijdig
Voor- en tegenstanders steggelen over de betaalbaarheid van ongecontracteerde zorg. Voor de cliënt is er minder te kiezen.

VERBOUWING
Nieuwe functie
Het voormalige Slotervaartziekenhuis wordt een Centrum voor Zorg. In het gebouw komen zorg, onderwijs en samenleving samen.

ACCREDITATIE
Frisse blik
De NVZD heeft acht nieuwe auditoren benoemd. Zij brengen brede ervaring mee vanuit verschillende sectoren.

Bent u Zorgvisie-abonnee? Lees hier de magazineartikelen online. Nog geen abonnee? Kies uw abonnement. Zorgvisie compleet-abonnees ontvangen ook de papieren versie met enkele extra rubrieken per post.

BEKOSTIGING GGZ
Uur U voor prestatiemodel
Door de nieuwe bekostiging kost het ggz-aanbieders grote moeite de behandelingen van vorig jaar te factureren. Op 1 april moet de facturering over 2022 zijn afgerond. Zo niet, dan ontstaat een serieus probleem.

OUDERENZORG
Einddoel voor ogen
De Zeeuwse Zorg Coalitie streeft naar passende ketenzorg per 2030. Voorzitter Peter Bennemeer: ‘Het zal niet makkelijk zijn maar het maken van de reis is mooier dan de bestemming.’

TERUGBLIK
Defusie RHG
De drie gewezen partners – Hagaziekenhuis, Reinier de Graaf en LangeLand – hebben verschillende visies op de fusie én het mislukken ervan.

PERSONEEL
Blijven lachen
Door een sterk team te bouwen waarin mensen plezier maken en dingen mogen leren, bouw je een ploeg die graag voor je werkt en wil blijven werken. Een tip voor het personeelsbeleid.

UITVOERING WZD
Zonder dwang
Om onvrijwillige ouderenzorg te voorkomen, doen zorgaanbieders in praktijktuinen ervaring op met de Wzd en loopt in Limburg onderzoek.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.