in de praktijk

Hoe is het om van zorgverlener 'opeens' patiënt te zijn. Hoe ervaar je de zorg als je 'aan de andere kant' zit? Biedt dat nieuwe inzichten? Deze maand oud-hoofdinspecteur Patiëntveiligheid Jan Vesseur.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
oud-hoofdinspecteur Jan Vesseur
Oud-hoofdinspecteur Jan Vesseur: 'Patiënten zijn graag bereid verder te reizen als de zorg elders beter is'

Jan Vesseur, oud-hoofdinspecteur patiëntveiligheid, brak in 2012 een rugwervel. Hij bleek een multipel myeloom te hebben, een kwaadaardige woekering van plasmacellen. De ongeneeslijke ziekte verzwakt onder meer de botten. ‘Veel patiënten zijn tegenwoordig langere tijd stabiel, soms wel vijftien jaar, waardoor het gaat lijken op een chronische ziekte. Toch ben ik nu al zes jaar dagelijks met mijn ziekte bezig door de beperkingen en de intensieve behandelingen: bestralingen, chemotherapie en andere medicijnen, en een stamceltransplantatie. Ik heb nu alweer de vijfde reeks behandelingen. Twee dagen per week naar het ziekenhuis voor medicatie per infuus. En dat drie weken per maand.’

0
310

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.