Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NZa en IGJ zien zorggeld weglekken

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Zorgondernemers onttrekken geld aan de zorg via schimmige constructies, maar de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd en de Nederlandse Zorgautoriteit ontberen de bevoegdheden om handhavend op te treden. De zorg zou een wettelijke norm voor integere en professionele bedrijfsvoering moeten krijgen, vinden IGJ en NZa.
Norm Integere Bedrijfsvoering
Illustratie: Ifotart/Getty Images/iStock
Premium

‘Het risico op belangenverstrengeling staat

Premium

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.