Opnieuw gekrakeel rond zorg in de wijk

Zilveren Kruis heeft de wijkverpleging in de pilotgebieden opnieuw aanbesteed. De keuze voor de voorkeursaanbieders die daarmee een driejarig contract in de wacht slepen, stuit op protest, vooral in Utrecht. Daar is alweer een rechtszaak gestart.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Focus Wijkverpleging in Zorgvisie magazine nr. 11
Foto: nullplus/Getty Images/iStock

De verbazing is groot in september. Na de nieuwe aanbestedingsronde voor de pilot Zorg in de Wijk in Utrecht blijkt dat er weer slechts vier voorkeursaanbieders zijn met een contract. Dit terwijl de zorgverzekeraar had toegezegd, of in elk geval de indruk had gewekt, meer zorgaanbieders te zullen contracteren. Een van de nieuwe eisen is dat de voorkeursaanbieders in totaal een marktaandeel moeten hebben van minimaal 65 procent, daarna stopt de contractering. In Utrecht viel de keuze op vier grote aanbieders in de voorlopige gunning: Careyn, AxionContinu, Stichting De Rijnhoven en Buurtzorg, die samen minstens 65 procent halen in de

0
35

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

0
35
Carina van Aartsen
Carina van Aartsen
http://www.zorgvisie.nl
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.