Pionieren met Alice

De sociale robot Alice was in 2015 een succes. Een nieuwe versie, Alice 2.0, wordt op basis van open source ontwikkeld samen met de gebruikers.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Alice 2.0
Foto: Deloitte

Medische robots zijn anno 2019 best gebruikelijk. Maar een ‘welzijnsrobot’ die ouderen helpt eenzaamheid te voorkomen? Die zie je niet vaak. Niet voor niets trok sociale robot Alice, ontwikkeld door de Vrije Universiteit, in 2015 veel aandacht. In 2016 besloten de Vrije Universiteit en Deloitte om samen te werken aan de doorontwikkeling van het prototype. Dit werd Alice 2.0, ontwikkeld in nauw overleg met ouderen en designers. Op basis van open source: de kennis is voor iedereen beschikbaar.

Alice 2.0 moet zelfredzaamheid ondersteunen, de kwaliteit van leven verbeteren en eenzaamheid verlichten. Het is de bedoeling dat ze uitgroeit tot een

0
23

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.