Toegewijd en doelgericht

Om een Integrated Practice Unit volgens de vbhc-systematiek van Michael Porter te realiseren, kijkt het Expertisecentrum Geriatrische Revalidatiezorg van Cordaan naar de werkwijze van een Olympisch ijshockeyteam.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Neem een ijshockeywedstrijd op de Olympische Winterspelen. Wat opvalt is dat het een enorme contactsport is. IJshockeyers spelen in een klein team. Samen zorgen ze voor een continue bezetting van het beperkte veld. De spelers moeten goed kunnen schakelen. Zodra één het speelveld verlaat, staat de ander er al in. Iedereen kent zijn plaats. Cordaan schept vergelijkbare omstandigheden voor de teams op haar Revalidatie Units.

Strakke regels

Cordaan start eind 2016 het Expertisecentrum Geriatrische Revalidatiezorg (GRZ) met een duidelijke boodschap aan de professionals: ‘Je werkt alleen binnen GRZ en speelt niet buiten dit veld’. De ‘spelers’ (artsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten

0
126

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.