Value based healthcare is een buzzwoord’

LUMC-bestuursvoorzitter Willy Spaan heeft niet zo veel op met het gedachtegoed van Michael Porter. Hij wil waardegedreven zorg stapje voor stapje invoeren in het LUMC. 'We willen wetenschappelijk bewijzen dat het leidt tot betere kwaliteit tegen lagere kosten.'

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Interview met Willy Spaan, bestuursvoorzitter LUMC
Foto: Paul Tolenaar

‘De zorg is toe aan een nieuwe manier van kijken naar patiĂ«ntveiligheid’, zegt Willy Spaan stellig. ‘We hebben de afgelopen jaren wel heel veel focus gehad op wat er niet goed gaat. Terwijl het aantal calamiteiten echt maar een erg klein percentage is van wat er gebeurt in een ziekenhuis. Daar spendeer je veel tijd aan en er komen aanbevelingen uit voort, maar we hebben geen bewijs dat dingen daardoor beter gaan. Alleen leren van fouten is dus niet voldoende. Het is zinvoller de focus te verleggen op hoe het komt dat zaken vaak goed en veilig verlopen; dat is

0
201

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.