Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zorgaanbieders krijgen horizontaal toezicht niet voor niets

Jan Kloeze
Horizontaal toezicht kan administratieve lasten en kosten besparen en gepast gebruik van zorg bevorderen. Maar voor niets gaat de zon op.
Horizontaal toezicht
Beeld: iStock/Alashi

‘Wij kijken in de ziekenhuizen mee,

Premium

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

1 REACTIE

  1. Wat een bizarre titel voor dit mooie traject! ‘Krijgen het niet voor niets’!

    Hier is sprake van een hervinding van gezonde verhoudingen: de zorgverlener heeft zijn administratie dermate op orde dat de controleur daar geen omkijken meer naar heeft.

    Uiteraard is dat investeren. Maar het was achterstallig onderhoud, ontstaan door controle-drift, waarmee de gecontroleerde in het defensief is geraakt of zelfs laks werd, want “die controles zijn dermate verstorend en werkcreërend, dat wij wachten op wat de controleur aantreft en nodig vindt. En dan doen wij alleen dat”.

    Horizontaal toezicht brengt de verantwoordelijkheid weer bij de professional en die wil de zaakjes daarvoor graag op orde brengen!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.