Vreemde ogen dwingen

Wat is nodig om een NEN7510 of ISO-certificaat te krijgen en dus informatie over patiënten op een veilige manier te beheren? Het kost information security officers vaak jaren om iedereen in de organisatie klaar te stomen voor een audit.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zorgvisie ict magazine, nr. 3, 2018
Foto: Rapideye/Getty Images/iStock

Veel ziekenhuizen zijn bezig met een van de normen voor informatiebeveiliging, zoals de NEN7510. Dat het tijd en een goed doordachte aanpak vraagt om het onderwerp informatiebeveiliging onder de aandacht van medewerkers te brengen, weet Eric Annema. Hij is information security officer bij ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. Annema is heel zorgvuldig geweest met het doseren van informatie. Ook heeft hij nagedacht over hoe je de informatie over het beschermen van patiëntengegevens op een gebruiksvriendelijke manier kunt presenteren. Op die manier is het hem gelukt het onderwerp te laten leven onder medewerkers zodat Nij Smellinghe als eerste ziekenhuis in Nederland

0
29

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.