Structureel kennisprogramma nodig voor kwaliteit verpleegkundige zorg’

Verpleegkundigen, onderzoekers, beleidsmakers en bestuurders hebben gisteren een manifest ondertekend ter verbetering van de kwaliteit in de zorg. Hiermee roepen zij de bewindslieden van VWS en OCW op om te investeren in een duurzaam kennisprogramma voor de Verpleging & Verzorging. ‘Er valt veel winst te behalen’, aldus Marieke Schuurmans, hoogleraar Verplegingswetenschap.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Het kennisprogramma moet de verwevenheid van wetenschappelijk onderzoek en de werkvloer vergroten.
Foto: Fotalia

Het manifest Kwaliteit van zorg, nu en in de toekomst is door ruim honderd betrokken partijen getekend. Zij verzoeken het ministerie van VWS en OCW om een duurzaam kennisprogramma en kennisinfrastructuur te financieren, zodat de kwaliteit van verpleegzorg in de toekomst gewaarborgd blijft. ‘Meer wetenschap in de verpleegkunde leidt tot betere uitkomsten voor de patiënten’, aldus Schuurmans.

Structureel budget

Momenteel ontbreekt een structureel budget om door middel van wetenschappelijk onderzoek antwoorden en oplossingen te bieden op vragen uit de beroepsgroep. ‘En dat is juist hard nodig. Om kennis te ontwikkelen en verder toe te passen, moet je structurele middelen

0
701

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.