Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mantelzorgers krijgen eenvoudiger extraatje

Staatssecretaris Bussemaker gaat een extraatje van maximaal 250 euro in 2009 makkelijker uitdelen aan mantelzorgers. Dat zegt de staatssecretaris vandaag op de Mantelzorgtop.

Om ervoor te zorgen dat meer mensen het financiële compliment voor mantelzorg kunnen krijgen, past Bussemaker de regeling in 2009 op een aantal punten aan. Nu is het nog zo dat mensen moeten aantonen dat ze langdurig zorgen voor iemand én dat deze zorg anders door professionals zou moeten worden verleend. Vanaf 2009 wordt dat makkelijker. Voor het mantelzorgcompliment is elk jaar 65 miljoen euro beschikbaar. De Sociale Verzekeringsbank regelt de uitkering.

Steun van gemeenten

Dit jaar maakten 50.000 mantelzorgers gebruik van de regeling; in totaal telt ons land 2,6 miljoen mantelzorgers. Bussemaker roept op de top gemeenten op om te investeren in mantelzorg. Ze gaat erop toezien dat gemeenten in hun plannen een aantal basisfuncties voor mantelzorgondersteuning opnemen. “Daarbij kun je denken aan respijtzorg, informatiepunten en meer aandacht voor zwaarbelaste mantelzorgers”, aldus de staatssecretaris. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Geen extra mantelzorgers in de toekomst

Restant extraatje mantelzorgers naar gemeenten

‘Kaalslag in mantelzorg’

SVB gaat uitkeringen aan mantelzorgers uitbetalen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.