Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Mantelzorgers meten overbelasting op website

Mantelzorgers kunnen sinds kort meten hoe overbelast ze zijn op de website Carenzorgt.nl. Dat is een social community site voor mantelzorgers van zorgICT bedrijf Nedap Healthcare.
Mantelzorgers meten overbelasting op website

Mantelzorgers kunnen in de gaten houden of zij risico lopen op overbelasting door eenmaal per maand op de website van carenzorgt.nl een vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst toetst de mate van (over)belasting bij een mantelzorger door middel van 13 vragen. Carenzorgt.nl herinnert de mantelzorger om de vragenlijst te doorlopen, zodat er tijdig wordt gesignaleerd of ze tot de risicogroep behoren. Wanneer iemand tot de risicogroep behoort helpt Caren om in contact te komen met een mantelzorgsteunpunt in de regio. De vragenlijst is de zogenoemde Caregiver Strain Index, een meetinstrument ontworpen voor mantelzorgers.

Overbelasting

Nederland kent ongeveer 3,5 miljoen mantelzorgers waarvan 450.000 een hoge belasting ervaren. Een te hoge belasting kan leiden tot overspanning en depressiviteit. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Ophef rond column Sabine Uitslag over mantelzorg

‘Professionals en mantelzorgers zijn collega’s’

Haagse Hogeschool stelt lectoraat Mantelzorg in

Mantelzorgers organiseren de hulp met Zorgsite

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.