Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marcel Canoy adviseert de ACM

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Marcel Canoy is economisch adviseur bij de Autoriteit Consument en Markt. Hij is dit jaar begonnen.
Canoy.Marcel.jpeg

Dat meldt de ACM. 

Zorgfusies
Canoy gaat voor een dag in de week aan de slag. Hij is ingehuurd vanwege de originele en verfrissende manier waarop hij economische inzichten kan brengen over de zorg, zo zegt ACM-baas Chris Fonteyn. ACM krijgt volgend jaar extra toezichttaken in de zorg en wil de medewerkers zo goed mogelijk voorbereiden om fusies en samenwerkingen te kunnen beoordelen. 

Canoy
Econoom Canoy is verbonden aan de Erasmus School of Accounting and Assurance. Hij heeft onder meer gewerkt aan de Universiteit van Tilburg en als Chief Economist bij Ecorys. Ook was hij economisch adviseur bij de denktank van de voormalige voorzitter van de Europese Commissie Barroso. Canoy is vaste columnist van Zorgvisie.  

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.