Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marcel Kuin bestuursvoorzitter Antonius Zorggroep

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Voormalig bestuursvoorzitter van de Treant Zorggroep in Drenthe gaat aan de slag als bestuursvoorzitter van de Antonius Zorggroep in Sneek.
Kuin.Marcel.jpg

Op 1 maart 2017 begint Kuin in zijn nieuwe functie.

Antonius Zorggroep
De raad van commissarissen zegt dat Kuin ‘de juiste persoon is om de ingezette koers van de Antonius Zorggroep verder te vervolgen.’ Kuin woont in Friesland, dus dat komt mooi uit. Hij wil zich graag gaan inzetten om met het team van de Antonius Zorggroep verder inhoud te geven aan een hechte organisatie met een duidelijke positie in het Friese en het Nederlandse zorglandschap.

Verkeerd profiel
Kuin werd eind december samen met collega-bestuurder Guus Bruins uit zijn functie gezet door de raad van toezicht van de Treant Zorggroep. Hij was mede verantwoordelijk voor de vorming van Treant Zorggroep vanuit de voormalige fusiepartners ZLM, Refaja, Zorgpalet en Leveste Care. Beide bestuursleden zouden onvoldoende vooruitgang hebben geboekt.Daarom is de raad van toezicht op zoek gegaan naar bestuurders met een ander profiel. Een bestuurder is alvast gevonden in de persoon van Peter Hoppener die als interimmer aan de slag gaat.

Verlies
Treant Zorggroep boekte in het eerste jaar bovendien 3,1 miljoen euro verlies. Dit had mede te maken met teruglopende opbrengsten. Een bezuigingsdoelstelling van 10,7 miljoen euro werd niet helemaal gehaald. Volgens Kuin omdat moest worden geinvesteerd in de kwaliteit van de organisatie en de zorg. Ook kostte de integratie van alle fusiepartners meer tijd dan gedacht, zo zei Kuin vorig jaar tegen Zorgvisie

Blij
De Antonius Zorggroep is blij met Kuin. Ab Meijerman, voorzitter van de raad van commissarissen:  ‘Met de benoeming van Marcel Kuin komt er een voorzitter raad van bestuur met ruime ervaring binnen zowel ziekenhuiszorg als ouderenzorg. Dat past goed bij de koers van de Antonius Zorggroep. De organisatie biedt ziekenhuiszorg in Friesland en de Noordoostpolder en thuiszorg in Zuidwest Friesland en heeft ouderenzorg en acute zorg als belangrijkste speerpunten.’

‘Drie mooie jaren’
Marcel Kuin laat weten dat hij tevreden terugkijkt op zijn periode bij Treant:  ‘Het waren drie mooie jaren bij Treant, waarin we goede zaken hebben gerealiseerd.’ 

Dossier Personalia
In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.