Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Maria Koelen benoemd tot hoogleraar Gezondheid en Maatschappij

Mark van Dorresteijn
Maria Koelen is per 1 november door de Wageningen University benoemd tot hoogleraar Gezondheid en Maatschappij. Het gaat hier om een nieuwe leerstoel bij de Social Sciences Group van de universiteit.
Maria Koelen benoemd tot hoogleraar Gezondheid en Maatschappij

De leerstoel richt zich op het bevorderen van gezondheid vanuit drie invalshoeken: persoonlijke factoren en sociale omgeving, voedselproductie en consumptie, en de natuurlijke en gebouwde omgeving; een combinatie die een uniek opleiding- en onderzoeksprofiel vormt.

Ervaring

Koelen studeerde sociale psychologie en onderzoeksmethodologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 1988 promoveerde zij aan Wageningen University op het proefschrift Tales of logic: a self-presentational view on health related behaviour. Koelen was tot voor kort verbonden aan de leerstoelgroep Communicatie en Innovatie Studies, waar gedrag en gezondheid, inclusief de factoren die deze beïnvloeden, een belangrijk onderwerp van haar onderzoek waren. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Gezocht: Zorgmanager en Talent van het jaar 2011

De inschrijving voor Zorgmanager en Talent van het jaar 2011 is weer gestart.
Meer over de procedure.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.