Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marith Rebel-Volp wordt voorzitter artsenvereniging VNVA

Mark van Dorresteijn
Marith Rebel-Volp is op 31 maart tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen (VNVA) benoemd tot voorzitter.
Marith Rebel-Volp wordt voorzitter artsenvereniging VNVA

Rebel-Volp was twee jaar terug begonnen als penningmeester. Het jaar daarop was zij interim-voorzitter. Vanaf dit jaar zet zij zich als voorzitter in voor deze doelgroep binnen de gezondheidszorg.

Rebel-Volp

Rebel-Volp is huisarts in een achterstandswijk en beleidsadviseur bij de LHV. Zij ziet nog voldoende nut en noodzaak voor de VNVA om de positie van vrouwelijke artsen te verbeteren. Te denken valt daarbij aan het, in Nederland, lage percentage vrouwelijke hoogleraren en vrouwelijke artsen in een bestuursfunctie, de vervanging tijdens zwangerschapsverlof, de combinatie werk en privé. ‘Ik wil als voorzitter van de VNVA er voor zorgen dat vrouwelijke artsen zo goed mogelijk hun werk kunnen doen, in een goede balans tussen werk en privé en waarbij er recht gedaan wordt aan hun capaciteiten’, aldus de nieuwe voorzitter.

VNVA

De VNVA staat voor versterking van de positie van Nederlandse vrouwelijke artsen en de aandacht voor seksespecifieke geneeskunde. Daartoe neemt de organisatie onder meer actief deel aan het publieke debat over zaken die van belang zijn voor de gezondheid van vrouwen en de rol van artsen hierin. Daarnaast ondersteunt zij vrouwelijke artsen via trainingen bij het functioneren binnen de dagelijkse medische praktijk. De leden van de VNVA, waaronder specialisten, huisartsen, sociaal-geneeskundigen, studenten en (basis)artsen die werkzaam zijn in de industrie of onderzoek doen, ondersteunen en inspireren elkaar.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.