Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marjanne Sint verlaat Isala klinieken

Mark van Dorresteijn
Marjanne Sint stopt per 1 februari als voorzitter van de raad van bestuur van Isala klinieken. Mede met het oog op het vertrek van Sint heeft de raad van toezicht besloten de huidige directeur Finance en Control van Isala, Roel Venema, per 1 juni 2013 te benoemen als derde lid van de raad van bestuur.
Roel Venema (links) treedt toe tot de raad van bestuur. Robbin Thieme Groen (midden)
Roel Venema (links) treedt toe tot de raad van bestuur. Robbin Thieme Groen (midden)

Venema gaat in ieder geval de portefeuille Financiën behartigen. Robbin Thieme Groen blijft lid van de Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor o.a. de portefeuille patiëntenzorg en  kwaliteit.

Sint

Sint was de afgelopen zeven jaar bestuursvoorzitter van het ziekenhuis. Naast het op orde brengen van de bedrijfsvoering zijn het aantrekken van de financiering ten tijde van de bankencrisis in 2009 en het realiseren van de nieuwbouw enkele van haar meest in het oog springende wapenfeiten. De raad van toezicht is inmiddels het traject gestart om een opvolger van haar voor Isala te zoeken.

Venema

Na 17 jaar werkzaam te zijn geweest bij het UMC Groningen maakte  hij in 2008 de overstap naar Isala als directeur Finance & Control. In deze periode heeft hij een grote bijdrage geleverd aan een financieel gezond Isala. Ook de bedrijfsvoering en financiering rondom de nieuwbouw was een belangrijk deel van zijn werk. Zijn kennis en ervaring en de goede relatie die hij heeft opgebouwd met de medische staf hebben er toe geleid dat de raad van toezicht hem heeft benoemd tot lid van de raad van bestuur. Met deze aanstelling is de continuïteit op de financiële portefeuille van Isala gewaarborgd.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.