Marjolein Tasche: ‘Goede organisatie is essentieel voor stages’

Prioriteit geven aan stage- en opleidingsmogelijkheden en deze goed organiseren, zorgt voor succesvolle stages binnen ziekenhuizen, stelt Marjolein Tasche. In Franciscus Gasthuis & Vlietland ziekenhuis, waar Tasche voorzitter raad van bestuur is, wordt hard gewerkt om als opleidingsziekenhuis stages en begeleiding te optimaliseren.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Aan het werk op een leerunit van het Franciscus Gasthuis
Aan het werk op een leerunit van het Franciscus Gasthuis

De (ziekenhuis)zorg kampt al jarenlang met verschillende arbeidsmarktproblemen. Er is niet alleen een chronisch personeelstekort, zorginstellingen bieden ook onvoldoende stages- en leerwerkplaatsen aan. Stress door de hoge werkdruk ligt hieraan ten grondslag. Studenten worden als volwaardig personeel ingezet, krijgen nauwelijks begeleiding, en moeten taken uitvoeren waartoe zij niet bevoegd zijn. Uiteindelijk leidt dit tot uitstroom. Er moet wat gebeuren, vond ook de NVZ die onlangs een oproep deed aan het kabinet: zorg voor meer geld voor het stagefonds, zodat de kosten die werkgevers voor stages maken meer gedekt worden.

Organisatiestructuur

Waar veel ziekenhuizen met dergelijke uitdagingen te maken hebben, biedt

0
296

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.