Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marjolein Tasche van Haga naar Rotterdam

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Bestuursvoorzitter Marjolein Tasche het HagaZiekenhuis vertrekt naar het Franciscus Gasthuis & Vlietland. Daar wordt zij ook bestuursvoorzitter.
Tasche.Marjolein.jpg

Tasche begint op 1 oktober in haar nieuwe functie. 

Samen met bestuursleden Karen Kruijthof en Mark Janssen zal zij zich gaan inzetten voor ’topzorg dichtbij huis in de regio Rijnmond’ en het verder ontwikkelen van het topklinische Franciscus Gasthuis & Vlietland. 

HagaZiekenhuis

Marjolein Tasche is momenteel directievoorzitter HagaZiekenhuis te Den Haag en lid raad van bestuur Reinier Haga Groep. Daarnaast vervult zij verschillende bestuurlijke functies zoals bestuurslid stichting transmurale zorg Haaglanden, toezichthouder bij St. Jacob ouderenzorg Haarlem en voorzitter bestuur Academie Verloskunde Amsterdam Groningen. Tasche is gepromoveerd op het onderwerp Longziekten bij kinderen.

Zorg

Na haar opleiding tot fysiotherapeut en huisarts heeft Marjolein Tasche veel bestuurlijke ervaring opgedaan in het HagaZiekenhuis te Den Haag. Daar werd zij in 2008 lid van de raad van bestuur. Het HagaZiekenhuis is ontstaan uit de fusie van Leyenburg, Rode Kruisziekenhuis en Juliana Kinderziekenhuis. Daarna was zij nauw betrokken bij de fusie van de Reinier Haga Groep. In haar nieuwe ziekenhuis zal zij de verdere fusie en concentratie van zorg te vervolmaken.

Niets dan lof

Chiel Huffmeijer, voorzitter van de Reinier Haga Groep heeft al die jaren nauw met haar samengewerkt. ‘Met het vertrek van Marjolein verliest het HagaZiekenhuis een bevlogen bestuurder die zich jarenlang met hart- en ziel inzette voor de patiënten en medewerkers van het ziekenhuis. In de jaren dat ik met haar samenwerkte heb ik Marjolein leren kennen als een deskundig, betrokken en goede collega.’

Elmer Mulder, voorzitter van raad van toezicht Reinier Haga Groep: ‘We zijn Marjolein heel erkentelijk voor wat zij de afgelopen jaren voor het HagaZiekenhuis en de Reinier Haga Groep heeft betekend. We gaan haar missen maar we feliciteren haar met deze stap. We wensen haar veel succes.’

Martin van Rijn

Het NRC onthulde anderhalve maand geleden dat de huidige staatssecretaris van VWS, Martin van Rijn, in beeld is als nieuwe bestuursvoorzitter. wordt van de Reinier Haga Groep. Hij zou al diverse gesprekken hebben gevoerd. 

Dossier Personalia
In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.