Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mark Kramer in bestuur VUmc

De raad van toezicht van de Stichting VUmc heeft per 1 september 2016 Mark Kramer benoemd tot lid van de raad van bestuur. Zijn benoeming volgt op de overstap per 1 september 2016 van Hans Brug naar de Universiteit van Amsterdam. Naast Kramer bestaat de raad van bestuur van VUmc dan uit voorzitter Wouter Bos en vice-voorzitter en decaan Chris Polman.
kramer400.jpg

De benoeming van Mark Kramer geldt voor de periode tot aan de beoogde bestuurlijke alliantie met het AMC. De plannen voor deze alliantie liggen momenteel ter toetsing bij de Autoriteit Consument en Markt. Naast zijn bestuurlijke positie, zal Kramer tevens aanblijven als afdelingshoofd Interne Geneeskunde. Binnen het bestuur zullen onder andere behoren het aansturen van drie divisies, de verdere invoering van het nieuwe elektronisch patiëntendossier en de kwaliteit van de patiëntenzorg tot  de portefeuille van Kramer behoren.

Geerlings
In een reactie op de benoeming van Kramer zegt  Willem Geerlings, voorzitter van de raad van toezicht van VUmc: ‘Mark is een uitstekende kandidaat om de positie van lid van de raad van bestuur te vervullen. Hij heeft ruim 30 jaar ervaring in de gezondheidszorg, als praktiserend arts, manager en bestuurder, en combineert dit met een royale, buitenlandse ervaring in de zorg. Ook aan de voorgenomen alliantie met het AMC heeft Mark vanuit zijn huidige functie essentiële bijdragen geleverd én zal hij dat blijven doen.’

CV
Mark Kramer (59) rondde zijn studie geneeskunde in Leiden cum laude af, werkte enkele jaren als arts op de Antillen en kwam in 2007 naar VUmc, waar hij hoogleraar Interne Geneeskunde en tevens afdelingshoofd Interne Geneeskunde werd. In 2010 is Mark Kramer eveneens benoemd tot voorzitter van divisie I bij VUmc. In deze laatste functie wordt hij per 1 september a.s. opgevolgd door Henk Verheul, afdelingshoofd medische oncologie bij VUmc. Ook deze laatste benoeming geldt in principe voor de periode tot aan het begin van de beoogde bestuurlijke alliantie met het AMC.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.