Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mark Lenssen associate director consultancybureau Vintura

Anouk Brinkman
Mark Lenssen is deze maand gestart als associate director bij consultancybureau Vintura, dat gespecialiseerd is in gezondheidszorg. Lenssen heeft ruim twintig jaar ervaring als adviseur, waaronder bij A.T. Kearney en Plexus.
Vintura Mark Lenssen

Lenssen is oprichter van Zorgfunders, een crowdfundplatform voor zorgorganisaties in Nederland en investeert in jonge, veelbelovende zorginnovaties die de zorg beter of doelmatiger willen maken. Hij is per 1 juni gestart bij Vintura als associate director waar hij zich bezighoudt met grote transformatieprojecten. Daarnaast blijft Lenssen werkzaam als zelfstandig adviseur bij ML Zorgadvies en richt zich op het faciliteren van samenwerking tussen zorgverzekeraars en zorgaanbieders en op het ondersteunen van (nieuwe) zorgaanbieders bij business development en financiering.

Verder is Mark Lenssen lid van de raad van toezicht bij de Stichting ZorgTTP en Stichting Strakx. Eerstgenoemde houdt zich bezig met het pseudonomiseren van persoonsgegevens voor organisaties in de zorg met als doel het beschermen van gevoelige persoonsgegevens. Stichting Strakx wil innovatief onderzoek en behandeling stimuleren voor mensen met vroegkinderlijke trauma’s. Lenssen begon zijn carrière als adviseur bij Organon en startte na zijn adviesfuncties bij Plexus en A.T. Kearny als zelfstandig adviseur, waarna hij op diverse plekken interim-functies bekleedde.

Over zijn aanstelling bij Vintura zegt Lenssen: ‘Ik geniet ervan om samen met klanten mooie, innovatieve resultaten te bereiken, waardoor de Nederlandse gezondheidszorg beter wordt en daarnaast toegankelijk en betaalbaar blijft. Dit sluit naadloos aan bij de missie van Vintura; daarom hebben we een goede match en kijk ik uit naar de samenwerking met het Vintura team.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.