Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mark van Twist nieuwe voorzitter toezicht Rijnstate

Mark van Dorresteijn
Mark van Twist is per 1 januari 2014 de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van Rijnstate. Hij neemt de plaats in van de huidige voorzitter Kim Putters.
Mark van Twist nieuwe voorzitter toezicht Rijnstate

Van Twist is hoogleraar Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en decaan en bestuurder van de Nederlandse school voor Openbaar Bestuur. Ook is hij buitengewoon lid van het College van de Algemene Rekenkamer, een van de Hoge Colleges van Staat in Den Haag.

Onafhankelijke blik

De raad van toezicht en de raad van bestuur van Rijnstate zijn zeer ingenomen met Van Twist als toezichthouder. Van Twist combineert een onafhankelijke blik op vragen die zich afspelen op het snijvlak van het publiek/private domein met een breed landelijk netwerk, waardoor er kennis en kunde van buiten binnen Rijnstate wordt gebracht

Overdracht

De huidige voorzitter van de raad van toezicht van Rijnstate, Kim Putters, neemt afscheid van Rijnstate, vanwege zijn nieuwe functie als directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Putters draagt half januari het voorzitterschap over aan Van Twist.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.