Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Martin Sitalsing voorzitter ZIF

Redacteur Zorgvisie
Martin Sitalsing is vandaag aangetreden als voorzitter van het Zorg Innovatie Forum (ZIF). Hij volgt daarmee René Paas op, die vertrekt vanwege zijn nieuwe functie als Commissaris van de Koning van Groningen.
Boardroom - iStock - 400.jpg
iStock.

Sitalsing is korpschef geweest bij de nationale politie. In 2011 gaf hij die functie op om aan de slag te gaan als directeur van Bureau Jeugdzorg in Groningen. Vorig jaar werd hij bestuursvoorzitter van ggz-instelling Lentis en Forensisch Psychiatrisch Centrum Dr. S van Mesdag. ‘Martin Sitalsing past door zijn brede achtergrond heel goed bij de koers van het ZIF. In de komende jaren zullen we verdergaan met de implementatie van initiatieven die kwetsbare burgers ondersteunen’, schrijft de organisatie in een persbericht.

Kwesties bij ZIF
Bij het ZIF, waarbij 41 zorgorganisaties zijn aangesloten, zal Sitalsing onder meer proberen antwoorden te vinden op de vraag wat eigen regie vraagt van kwetsbare mensen en hun naasten, welke rollen ze zelf kunnen oppakken en waar professionals voor moeten worden ingezet.    

Dossier personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Lees meer.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.