Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Martin van Rijn legt nevenfuncties neer

Mark van Dorresteijn
Martin van Rijn is onlangs benoemd tot staatssecretaris van VWS. Doordat deze functie niet gecombineerd kan worden, legt Van Rijn al zijn nevenactiviteiten neer.
Martin van Rijn legt nevenfuncties neer

Van Rijn was onder andere voorzitter van de raad van toezicht van UMC Utrecht, lid van de raad van advies van de Nederlandse Zorgautoriteit, lid van de raad van commissarissen van de Rijnland Zorggroep, voorzitter van de raad van commissarissen van Espria en Woonzorg Nederland en lid van het bestuur van de Stichting Steun Alzheimercentrum. Van 2003 tot 2008 was Van Rijn directeur-generaal Gezondheidszorg bij het ministerie van VWS. Ook was hij voorzitter van de Groene Zaak (ondernemers voor duurzame economie).

Staatssecretaris Van Rijn

De nieuwe staatssecretaris wil zich richten op betaalbare zorg dichtbij huis. ‘Daarom wil ik de zorg voor ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking hervormen’, zo stelt Van Rijn. ‘Bij deze zware opgave hebben wij elkaar hard nodig. Ik wil samen optrekken met cliënten, mensen die in de zorg werken, gemeenten en verzekeraars.’

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: VWS )

3 REACTIES

  1. Zijn dit alle nevenfuncties …………??? Beste Amiz ,ontwaak, deze man geeft niets op , maar investeert in een nog groter old-boys-netwerk voor de toekomst. Nog even en hij heeft last van een nieuw syn–droom : het ppnks = post- politieke- netwerk- keuzenstress-syndroom .Goed gezien Pim .

  2. Lees alle reacties
  3. Volgens zijn LinkedIn profiel was deze heer ook Dir. Gen. bij VWS van 2003 – 2008. Vind ik slordig dat dit niet vermeld word. Want het blijkt dat hij nu een stapje hoger zit bij zijn oude werkgever. Baantjes carrousel PvdA weer goed aan het werk zo te zien.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.