Martin van Rijn: ‘Ook bij Reinier Haga moet ik belangen afwegen’

Na vijf jaar op het ministerie van VWS als staatssecretaris is Martin van Rijn bestuursvoorzitter van de Reinier Haga Groep geworden. Het werk voelt niet heel anders. ‘Het vraagt evenveel puzzelen om hier de juiste beslissing te nemen als wanneer je bezig bent met besluitvorming voor het hele land.’

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Was het een wens of heeft u lang moeten nadenken of een ziekenhuis besturen iets voor u was? ‘Het was niet zo dat ik in mijn hoofd had “als ik staatssecretaris af ben, ga ik een ziekenhuis besturen”. Wel raakte de vraag aan een oud gevoel. Ik heb het ziekenhuis altijd als een mooi en moeilijk, dus uitdagend bedrijf gezien. Lang nadenken hoefde ik daarom niet. Het is een fascinerende plek waar emotie, inhoud, techniek, geld en de samenleving samenkomen. Alle mensen uit de samenleving krijgen er op enig moment in hun leven mee te maken.’

Wilde u graag in

0
1043

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.