Martini Ziekenhuis sluit vierjarig contract met Menzis

Het Groningse Martini Ziekenhuis heeft gisterenmiddag een contract ondertekend voor vier jaar met zorgverzekeraar Menzis. Bijzonder is dat er voor elf speerpunten geen plafonds zijn afgesproken. In ruil daarvoor moet het ziekenhuis kwaliteit en doelmatigheid aantonen.
1. Martini Ziekenhuis. rechtenvrij.jpg

Het meerjarencontract is op 21 september officieel ondertekend. 

Joris van Eijck, directeur zorg van Menzis en bestuursvoorzitter van het Martini Ziekenhuis, Hans Feenstra, noemen het een ‘partnership’. Feenstra: ‘Dit een blauwdruk voor de toekomst.’

De zorg is verdeeld in vier kavels: excellente basiszorg, speerpunten van het Martini Ziekenhuis, spoedzorg en dure medicijnen.

Basiszorg
Zorgverzekeraar en ziekenhuis hebben afgesproken dat bepaalde basiszorg zoveel mogelijk buiten de ziekenhuismuren wordt gehouden. Van Eijck: ‘Beter voor de patiënt, want die betaalt voor de huisarts geen eigen risico. En het maakt de zorg goedkoper.’ Feenstra noemt als voorbeeld het prikkelbare darmsyndroom. Hij schat in dat

0
151

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.