Martini Ziekenhuis sluit vierjarig contract met Menzis

Het Groningse Martini Ziekenhuis heeft gisterenmiddag een contract ondertekend voor vier jaar met zorgverzekeraar Menzis. Bijzonder is dat er voor elf speerpunten geen plafonds zijn afgesproken. In ruil daarvoor moet het ziekenhuis kwaliteit en doelmatigheid aantonen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
1. Martini Ziekenhuis. rechtenvrij.jpg

Het meerjarencontract is op 21 september officieel ondertekend. 

Joris van Eijck, directeur zorg van Menzis en bestuursvoorzitter van het Martini Ziekenhuis, Hans Feenstra, noemen het een ‘partnership’. Feenstra: ‘Dit een blauwdruk voor de toekomst.’

De zorg is verdeeld in vier kavels: excellente basiszorg, speerpunten van het Martini Ziekenhuis, spoedzorg en dure medicijnen.

Basiszorg
Zorgverzekeraar en ziekenhuis hebben afgesproken dat bepaalde basiszorg zoveel mogelijk buiten de ziekenhuismuren wordt gehouden. Van Eijck: ‘Beter voor de patiënt, want die betaalt voor de huisarts geen eigen risico. En het maakt de zorg goedkoper.’ Feenstra noemt als voorbeeld het prikkelbare darmsyndroom. Hij schat in dat

0
209

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.